Skip Navigation Links
Kezdőlap

Tehetségkapu

Tisztelt Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény kiemelt céljai közé tartozik a tehetséggondozás, amelynek kereteit a Nemzeti Tehetség Program jelöli ki. A Nemzeti Tehetség Program célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére.

Az Oktatási Hivatal a széles alapokon nyugvó, több szinten működő tehetséggondozás érdekében létrehozta az egységes, nemzeti, komplex tehetségazonosítási rendszer működtetésének és továbbfejlesztésének támogatását szolgáló TehetségKapu információs rendszert, amelynek hosszú távú célja a tehetségügy eddigi szerteágazó kezdeményezéseinek és fejlesztéseinek összefogása. A rendszer rövid távú célja a tehetségek megismerésének támogatása, a hatékony tehetséggondozó módszerek megismertetése, terjesztése, valamint segítségnyújtás a tehetségek számára legmegfelelőbb program, mentor megtalálásához.

Az információs rendszer a www.tehetsegkapu.hu oldalon érhető el.

A portál mindenki számára hozzáférhető, azonban speciális funkcióinak használata regisztrációhoz kötött. Az ajánlott szolgáltatási területek alapján a felhasználók négy típusát különböztettük meg. Regisztrálhatnak: tanulók, pedagógusok, intézmények, szervezetek.
 

TehetségKapu információs rendszer egy folyamatosan bővülő, a tanulók számára érdekes és értékes, tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához nagyban hozzájáruló szolgáltatás nyújtásának szándékával jött létre.

2016-10-03 15:49